Reserapport - KI-student
Bologna från höjden
Lärosäte: Università di Bologna
Utbildningsprogram: Psykolog
Utbytesprogram: Erasmus
Termin: Hösttermin 16/17
Namn: Anna Stavenberg
E-postadress: anna_staven@hotmail.com

Innan avresa

Jag hade alltid vetat om att jag ville åka på utbyte under min studietid. En av de stora fördelarna med utbytet var den extra möjligheten att få resa och se något annat, utan att behöva ta ett uppehåll från programmet. Dessutom skulle det vara en personlig utmaning att dels bo i ett annat land, men också vara borta från sambo, familj och vänner hemma. När jag tog emot nomineringsbeskedet och fick veta att KI valt mig blev jag jätteglad och förväntansfull, och trots att jag också hade tvivel fick den magkänslan fick tillslut styra mitt beslut. Jag tackade ja!


Bologna och Italien fångade mitt intresse eftersom det kändes lagom långt bort, men ändå tillräckligt annorlunda i jämförelse med Sverige. Tiden man skulle behöva vara borta var också kortare jämfört med de andra alternativen, och för mig var 3 månader lagom. Varken för kort eller för långt. Italien är också ett land med otroligt många vackra ställen att se, och vill man resa runt finns det ett stort utbud av möjligheter.


Innan avresan läste jag på en del via Psykologprogrammets hemsida för utbytesstudier och KI:s motsvarande hemsida, gick på informationsträffar, samt pratade med tidigare studenter som också rest till Bologna för att förbereda mig så gott det gick. På Bologna Universitets hemsida för utbytesstudenter sökte vi (jag och mina två klasskompisar som också tackat ja till platsen) upp möjliga kurser att läsa. Det slutade med att vi tog samma kurser som tidigare utbytesstudenter, eftersom vi ville vara så säkra som möjligt på att få dem tillgodoräknade. Utbudet av engelskspråkiga kurser är tyvärr inte så stort.


Något som kan ta lite tid innan avresa är anmälan till CSN. Har man otur kan det bli många turer fram och tillbaka, men för mig gick det smidigt. Det är nog bra dock att påbörja detta relativt tidigt, jag tror vi satte igång efter jul men då löste det sig inte förrän precis vid avresan. Det är ju mycket annat som ska ordnas innan också, och då kan det vara skönt att ha CSN klart innan dess.

Ankomst och registrering

Vi anlände till Bologna ungefär en vecka innan kursstart. Det gav oss lagom med tid att hinna ordna med administrativa detaljer som att registrera oss på universitetet, och bara se oss omkring där vi nu skulle bo i 3 månader framöver. Vi valde att bo i Bologna och inte Cesena där den psykologiska institutionen ligger. Det verkar det inte finnas någon "nollning" i Bologna som välkomnar nya studenter, åtminstone inte vad vi kunde hitta. Däremot finns det olika fadderorganisationer som t ex Erasmusland och ESN som anordnar aktiviteter för bland annat utbytesstudenter.


Vi passade på att försöka lära oss hitta i staden (vilket tog ett tag) samt ordna med bland annat italienska simkort. Via Wind som är en telefonoperatör i Bologna, köpte vi ett kontantkort med ett italienskt telefonnummer där 5 GB surf ingick samt 100 samtalsminuter till Sverige var gratis. Det kostade ca 25 euro första månaden, och därefter 10 euro för varje månad som man ville förlänga. Jag skulle rekommendera att skaffa detta ganska omgående, då det underlättade att ha tillgång till internet när man försökte lära sig hitta i staden bland annat. Många studenter kommunicerar också via WhatsApp och för att använda detta behöver man ju internet.


Fruktstånd i Bologna

Ekonomi

Priset för mat och dryck i Italien är kanske något lägre än i Sverige, och det är även lite billigare att gå ut och äta. Vi lagade mycket mat hemma, men man borde också kunna unna sig en middag på stan då och då utan problem. Dessutom är maten så god! Ett tips för att hålla kostnaderna nere men ändå unna sig en måltid ute, är att besöka någon av restaurangerna som serverar aperitivo. Detta är ett väldigt bra koncept för oss studenter, där man betalar mellan 6 - 8 euro för valfri dryck och obegränsad tillgång till en buffé med mat. Några exempel på större aperitivos i Bologna är Lab16 och Café Zamboni. Man får då en liten plasttallrik som man får fylla på med så mycket mat man vill, så många gånger man vill. Rekommenderas!


Oförutsedda kostnader som kan uppkomma är pendlingsavgift för att ta sig till skolan i Cesena om man väljer att bo i Bologna. En månadsbiljett med obegränsat antal resor mellan Bologna och Cesena med tåg kostar ungefär 77 euro. Biljetten räcker endast för den avsedda sträckan, vill man åka längre (t ex till Rimini) måste man köpa till en biljett för detta. Man tjänar på att köpa månadsbiljetten om man reser 11 resor eller mer per månad, då en enkelbiljett kostar ungefär 7.3 euro. Hemsidan för köp av tågbiljetter heter Trenitalia. Här kunde man även boka tågresor till andra delar av Italien, och dessa resor inklusive boende på annan ort var helt klart något som drog mest pengar. Samtidigt är det ju värt att resa runt när man får chansen. Oftast finns det specialerbjudanden som exempelvis "2 for 1" eller "3 for 2" under helgdagar vilket kan vara värt att utnyttja för att få ned kostnaden litegrann. Detta brukar annonseras på hemsidan rätt tydligt när det väl är aktuellt.


Vi bodde så pass centralt i Bologna att vi inte behövde lägga pengar på bussar eller annan lokaltrafik, utan kunde promenera i princip vartsomhelst. Annars kostar en enkel bussbiljett omkring 1.50 - 2 euro ungefär.


Utöver mat och resor kostar ju såklart boendet pengar också. För oss låg boendekostnaden på ca 500 euro per månad och person (vi var tre st). Vi bodde centralt och det ökade nog kostnaden en del, bor man utanför den så kallade "cirkeln" (vilket man ser på kartan över Bologna och kan benämnas som stadskärnan) sjunker priserna troligtvis litegrann. Då kan man dock behöva lägga pengar på ett busskort eventuellt.


Ett medlemskap i Erasmusland (fadderorganisation) kostar ca 10 euro och då får man reducerade priser till vissa klubbar och events där man ibland också kan köpa billig mat. De anordnar även resor till kända platser i Italien till ett billigare pris än vad man själv skulle kunna ordna. Vi åkte till exempel på en dagstripp till Toscana för en vinprovning som kostade ca 35 euro. Vi åkte också på en längre resa (tors - sön) till Neapel, Capri, Sorrento samt Pompeji för omkring 150 euro inklusive alla resekostnader och boende (sovsal på ett hostel) samt frukost. 


Innan avresan till Italien beställde vi även ett så kallat ISIC-kort som är ett internationellt student ID-kort. Det är kopplat till vissa rabatter utomlands och kostade ca 100 kr att framkalla. Vi använde aldrig detta kort så det var rätt onödigt för vår del, men möjligt att någon annan hittar rabatter att nyttja via deras hemsida.


Det som kostade mest var som sagt alla resor runtom i Italien, och detta är något jag verkligen inte ångrar. Det finns otroligt många platser att se och det är vad jag uppskattade mest med mitt utbyte.

Ett besök till vulkanen Vesuvio

Boende

Vi började leta efter boende i november/december, och det tog ett tag innan vi hittade något som passade. Vi valde att bo i Bologna framför Cesena där samtliga lektioner skulle äga rum, och det är inte något jag ångrar. Pendlingen till Cesena var dock ganska tidskrävande och krävde att vi fick gå upp väldigt tidigt på morgnarna. Många av de klasskompisar vi hade bodde i Cesena och enligt dem fanns det en del studentaktiviteter även där. Det är däremot en betydligt mindre stad och utbudet av restauranger är inte lika stort t ex. Vi utforskade dock inte Cesena särskilt mycket och jag kan därför inte ge en rättvis beskrivning av staden.


Vi valde bo innanför "cirkeln" i Bologna, vilket är den centrala delen av staden kan man säga. Vi letade till en början via Airbnb, men där fanns till stor del endast lägenheter med ett sovrum och en bäddsoffa. Eftersom vi skulle bo tre stycken tillsammans, ville vi ha minst två riktiga sovrum. Vi hittade tillslut en lägenhet via sajten Homeaway. Vi var såklart oroliga för att bli blåsta med tanke på att betalningen sker utanför sajten, och är något som ordnas mellan hyresvärden och hyresgästen direkt. Men allt gick bra och vi fick skriva på ett kontrakt där alla avgifter specificerades. Bra att veta är att en turistskatt tas ut ett par dagar (ca 3 - 5 dagar) varje månad. Det är ingen stor kostnad men är alltså inte heller något konstigt. Det tog tid att få till kontraktet med tanke på att vår hyresvärd enbart pratade italienska och översatte sina meddelanden via Google translate. Detta är något man får vänja sig vid, oavsett vem man har kontakt med i Italien så pratar de flesta väldigt lite engelska.


Vår lägenhet låg på Via Delle Lame 77 bredvid en mellanstor park samt ganska nära gränsen av "cirkeln". Jag tyckte att det var ett bra område att bo i, och lägenheten var fräsch. Dock var området inte lika charmigt som andra delar av Bologna, t ex kring universitetsområdet. Men vi bodde nära tågstationen med 12 min promenad, vilket var väldigt skönt med tanke på pendlingen till skolan i Cesena.

Parken Giardini Margherita i Bologna

Studier allmänt

Studierna i Italien är väldigt annorlunda från det vi är vana vid i Sverige. Man kan t ex inte förvänta sig att få scheman i tid, och ofta sker förändringar under kursens gång. Det är inte lika noggrant med anonymiteten kring testresultat (våra resultat mailades ut tillsammans med resten av klassens) och det är helt enkelt stor skillnad från KI. 


Med det sagt så är det ofta också en väldigt trevlig och avslappnad stämning på lektionerna, till skillnad från det intryck som kursbeskrivningarna på hemsidan ibland kan ge. Inom vissa kurser kan det t ex stå att man kan få minuspoäng om datorer används till något annat än anteckningar under lektionstid, men i praktiken är stämningen inte alls så sträng. Man får alltså ta informationen med en nypa salt, men samtidigt tror jag också att det är viktigt att följa de regler och anvisningar som står. Bättre att göra rätt från början och sedan anpassa sig till hur det faktiska läget är, än att komma in med en attityd som kanske inte uppskattas och hamna på fel fot med lärarna.


De flesta studenter refererar till lärare som "professor" och det är en tydlig skillnad mellan att vara elev och att vara föreläsare. Det förväntas nog att man som elev deltar mer i lektionerna jämfört med Sverige, och det är ett annat klimat än vad i alla fall jag var van vid. Men detta varierar också beroende på kurs och föreläsare. De har en annan inställning till raster och ofta får man sitta upp till två timmar innan det kommer en paus. Detta var svårt att vänja sig vid när man kommer från ett universitet som alltid har paus efter 45 min.


Vi läste fyra kurser vid Bologna universitet och de fungerade olika bra beroende på innehåll och föreläsare. De flesta lärare är dock flexibla om något dyker upp som behöver lösas. Generellt var arbetsbördan mindre jämfört med på KI, men däremot är de flesta examinationer lagda i slutet av terminen vilket gör att det kan bli rätt intensivt då. De har ett annat system i Italien också där samtliga examinationer läggs in under en så kallad exam period vilket äger rum i juni eller juli. Samtliga av våra examinationer ägde dock rum i slutet på maj/juni, och vi lyckades även byta datum för en av våra redovisningar så att sista skoldagen blev den 1 juni istället för den 6 juni. Men detta är ingen garanti, så detta är viktigt att ta i beaktande och inte boka någon flygbiljett hem förrän man har fått samtliga examinationsdatum.



Paus från skolan på en strand i Rimini som endast ligger ca 15 minuter från Cesena med tåg

Kurser under utbytet

Kurser motsvarande termin 6 på KI

Emergency and Risk Psychology, 4 credits, kurskod 70270

Denna kurs löpte från i mitten på april t.o.m. slutet på maj. Vi läste kursen tillsammans med en majoritet av utbytesstudenter från Spanien som läser ett masterprogram i arbets- och organisationspsykologi. De hade en tight sammanhållning i klassen och diskuterade öppet och fritt på lektionerna. Klimatet var välkomnande men det var ibland svårt att få en syl i vädret. Lektionerna bestod till viss del av föreläsningar och till viss del seminarier. I snitt hade vi en lektion i veckan. Innehållet var pedagogiskt upplagt med Power Points som fanns tillgängliga via en e-portal. Det kan vara bra att kontrollera med läraren så att man står med på e-maillistan till klassen så att man får information om inställda lektioner eller liknande.


Kursen tar bland annat upp faktorer som kan påverka arbetsförmåga och säkerhet inom en organisation. Inom detta tas också frågor kring prevention av olyckor upp, och krishantering inom olika högriskyrken som exempelvis ambulanspersonal eller brandmän. Det fanns en kursbok som bland annat gick att hyra eller köpa i elektronisk upplaga. Kursen examinerades genom en skriftlig tentamen på 50 min med flervalsfrågor och ett fåtal öppna frågor.


Clinical Applications of Positive Psychology, 6 credits, kurskod 70244

Kursen löpte från mars t.o.m. maj med en lektion i veckan. Den bestod av klassiska föreläsningar där läraren har ordet och eleverna lyssnar. Däremot uppmuntrades aktivt deltagande i form av frågor och kommentarer. Lektionerna pågick mellan kl. 14-18 med väldigt få inplanerade raster vilket var tufft. Det fanns en kursbok, men om man deltog på samtliga lektioner var denna inte nödvändig enligt läraren.


Kursen tog bland annat upp forskningsstöd för olika teorier inom positiv psykologi, och den kliniska tillämpningen av dessa. Det fanns två valmöjligheter till examination; antingen en salstenta, eller ett fördjupningsarbete med en muntlig redovisning samt en muntlig fråga. Vi valde det senare alternativet. Det innebar att vi fick välja ett visst ämne inom positiv psykologi att fördjupa oss inom och sedan redovisa detta ämne inför klassen i slutet av terminen. Utöver detta fick vi även besvara en fråga var tillsammans med läraren på valfritt annat ämne inom positiv psykologi som helhet. I vårt fall fick vi själva välja ett ämne vi tyckte var intressant och berätta litegrann om detta, det följdes av att läraren ställde ett par följdfrågor. 


State-Of-The-Art in WOP Psychology, 4 credits, kurskod 70271 

Denna kurs läste vi tillsammans med masterstudenterna från Spanien och innehållet i kursen varierar från år till år beroende på vilken gästföreläsare som håller i den. I vårt fall hade vi en gästprofessor i arbets- och organisationspsykologi på besök från Schweiz. Vi hade totalt 5 lektioner varav 2 st ägde rum i mitten på april och de resterande 3 ägde rum i slutet på maj. Lektionerna i april bestod i princip enbart av diskussioner av aktuella forskningsartiklar inom arbets- och organisationspsykologi där det förväntades stort deltagande av eleverna. 


Jag upplevde att denna kurs var väldigt tuff då det krävdes en del förkunskaper inom ämnet som jag inte hade, vilket gjorde det svårt att dels förstå artiklarna och dels delta i diskussionerna. Kursen examinerades under de tre sista lektionerna genom redovisning av ett grupparbete som man arbetat med mellan lektionstillfällena. Där fick vi intervjua familjemedlemmar eller vänner angående något de ville förändra på sin arbetsplats (t ex mer flexibla arbetstider, högre lön osv). Vi fick därefter skapa interventioner för att underlätta intervjupersonernas förändring på arbetsplatsen. Det var en utmanande uppgift eftersom vi inte tilldelades någon baskunskap om detta, utan fick leta mycket information på egen hand. Jag kände mig inte heller tillräckligt påläst för att kunna föreslå interventioner eftersom vi inte gått igenom detta alls under kursens gång. Detta arbete redovisades i grupp under en halvdag de tre sista lektionerna som en föreläsning/gruppaktivitet. Jag skulle inte rekommendera den här kursen på grund av innehållet och förkunskaperna som i alla fall jag saknade, men som sagt så förändras innehållet varje år och det är möjligt att nästa års kurs är bättre anpassad till våra kunskaper.


AFP Research projects in psychometrics (Erasmus), 3 credits, kurskod 82511

Denna kurs ges enbart för oss Erasmusstudenter, och detta året var det endast vi tre från KI som läste kursen tillsammans med en lärare i statistik. Vi hade lektioner två gånger i veckan under mars månad, och det bestod dels av vanliga lektioner, och dels studiebesök till en psykiatrisk akutmottagning i Cesena där läraren just då genomförde en forskningsstudie. Väl där fick vi sitta med under patientbesök, prata med ansvarig psykolog, få information om alla tester som genomförs på mottagningen, samt få en rundtur av mottagningen. Vi kände oss otroligt välkomnade eftersom alla i personalen inklusive chefen för mottagningen var så engagerade i vårt besök. De ville gärna att vi skulle komma tillbaka även efter kursens slut och uppmuntrade till detta. Det var verkligen givande att få en inblick i hur en psykiatrisk klinik i ett annat land fungerar och det fanns vissa skillnader från Sverige. Dessa studiebesök är något som läraren införde för första gången i år och förhoppningsvis återkommer det även nästa år.


Den del av kursen som berörde statistik var ganska utmanande då läraren troligtvis antog att vi hade mer förkunskap än vad vi faktiskt hade. Däremot är läraren mycket öppen för förändring och kursen kan individanpassas beroende på vad vi som elever kan och inte kan, samt vad vi vill lära oss. Det rekommenderas därför att tidigt under kursen vara tydlig med vilken nivå som är lagom att börja på. Kursen examinerades genom en individuell rapport där en statistisk analys genomfördes, och en slutgiltig genomgång av detta tillsammans med läraren. Jag upplevde att jag lärde mig mycket på denna kurs, både statistiska metoder men också hur det rent praktiskt fungerar på en psykiatrisk mottagning. Det var väldigt intressant att få sitta med på patientsamtal och vid testning av patienter.

Språk och kultur

Samtliga kurser vi läste i Italien gavs på engelska och det var inga större problem att hänga med i språket. De flesta italienare pratar däremot inte så mycket engelska och det kan därför vara bra att själv lära sig lite italienska så att man kommunicera när det behövs. Något att rekommendera är att innan avresa ansöka till en italiensk språkkurs som ges på campus i Bologna. Vi var sena med detta och fick därför inte någon plats på kursen. Troligtvis behöver man då resa ned tidigare till Bologna för att avge ett muntligt språktest. Det var många som vi träffade i Italien som gick språkkursen, och jag tror det kan vara ett bra sätt att komma in i kulturen bättre genom att lära sig språket. Detta är något jag ångrar att vi aldrig gjorde, även om vi till följd av detta hade mer fritid och kunde resa runt mer.


Kulturen i Italien skiljer sig mycket från Sverige. Det är t ex ett annat tempo i Bologna än i Stockholm, och det mesta går väldigt långsamt. Det är lätt att bli frustrerad när man står i kön till kassan i matbutiken och kön ringlar sig lång framför en, men man får ha tålamod och försöka att bara vänja sig. Effektivitet är kanske inte italienarnas starkaste sida.


Som tjej får man tyvärr vara inställd på att italienska män kommer att titta obehindrat, tuta från bilen eller kommentera på italienska när man går förbi. Jag upplevde detta som en stor skillnad från Sverige. Något som kan vara bra att veta är att i centrala Bologna får inga bilar köra under helgerna. Det innebär att det inte finns några taxibilar tillgängliga t ex sent på kvällen inne i stan. Det är möjligt att man kan bli upphämtad i närheten, men det prövade aldrig jag.

Fontana di Trevi i Rom

Fritid och sociala aktivteter

Som jag har nämnt tidigare finns det fadderorganisationer (Erasmusland och ESN) som anordnar aktiviteter för bland annat utbytesstudenter. Vi deltog i resor, olika utflykter (vinprovningar t ex), samt middagar med Erasmusland och jag tyckte det var ett bra sätt att träffa nya människor på. Det finns sidor på Facebook för respektive organisation där evenemang läggs upp varje vecka till nya aktiviteter som exempelvis utgångar på klubbar runtom i Bologna med reducerat pris för Erasmusland-medlemmar. Om det är något jag skulle göra annorlunda så är det att delta i Erasmusaktiviteter tidigt under utbytet så att man lär känna nya människor lite snabbare. För oss tog det ett tag att upptäcka dessa organisationer, och när vi väl hade gjort det och lärt känna massa människor var det dags att åka hem. Så ta tillvara på tiden och delta i så mycket aktiviteter ni kan är mitt tips!


Bologna som stad är precis lagom stor för att hinna lära känna på tre månader. Bor man centralt kan man gå överallt och det finns mer att upptäcka än vad man först kanske tror. De två tornen är en av de mest kända turistmarkörerna för staden och är belägna precis vid stadskärnan. Piazza Maggiore är en annan känd samlingsplats som inte går att missa. Det är ett stort torg som ligger framför basilikan San Petronio som också kan vara värt ett besök. En annan känd basilika som kan vara värd att besöka heter Madonna di San Luca och ligger på en höjd med utsikt över staden. Det går att ta en långpromenad dit, eller ta buss hela vägen upp. Väldigt fint och en känd turistattraktion! Om man är fotbollsintresserad skulle jag verkligen rekommendera att gå på en fotbollsmatch på Stadio Renato Dall'Ara. Stadion är belägen vid utkanten av staden och har utsikt över bergen och Madonna di San Luca. Det är otroligt vackert och en stämning bland publiken som inte riktigt går att uppnå hemma i Sverige. Även om man inte är särskilt fotbollsintresserad skulle jag ändå tipsa om att se en match bara för att ta del av känslan bland fansen. Det fångar verkligen den italienska kulturen i ett nötskal - starka känslor som syns utanpå! Ett sista tips är att besöka parken Giardini Margherita som är en mysig plats att sola eller ha picknick på.


För att hålla oss i form brukade vi köra mycket utomhusträning i närliggande park till vårt boende. Vi brukade också springa några varv i parken Montagnola där många andra också motionerade. I anslutning till parken finns en relativt gömd hotellbar som kan nås via ingången till Ristorante I Portici och som inte får missas.


Är man sugen på att gå ut och äta skulle jag rekommendera Il Moro, som är en restaurang med ganska låga priser och ändå god mat. Servitörerna brukar dessutom alltid bjuda på limoncello efter maten vilket uppskattas. Vill man äta på en av de finare restaurangerna i Bologna så är Pappagallo ett bra alternativ. De har både god mat och hög service, så man får alltså mycket för pengarna. Vill man fika på ett mysigt ställe skulle jag tipsa om Naama café som också ligger i en charmig del av Bologna. På restauranger ingår ofta en avgift, så kallad coperta, som är motsvarande dricks i Sverige. Så oftast behöver man inte tänka på hur mycket man ska dricksa, det ingår alltså istället.


Förutom att hänga i Bologna finns det goda möjligheter att besöka närliggande städer via tågtrafik. Florens ligger exempelvis ungefär 35 minuter bort med tåg vilket definitivt är värt ett besök. Rom går att nå på 2 timmar med snabbtåg och är också något jag rekommenderar. Det som jag tyckte var allra vackrast och mest värt ett besök var dock Cinque Terre som är 5 bergsbyar belägna precis vid kusten. Jag spenderade en weekend där, men Erasmusland anordnar även dagstripper dit för ett billigt pris. Utöver detta besökte vi även Milano och Rimini (jättefina stränder att sola vid i maj). Via Erasmusland åkte vi på en paketresa till Neapel, Capri, Sorrento och Pompeji över en weekend. Vi hyrde bil vid ett tillfälle och såg Mantova, Gardasjön (jättevackert) samt Verona. Så det finns mycket att se och inte särskilt stora avstånd. Det fanns också betydligt fler platser som jag ville besöka men aldrig hann med.

Utsikt från en vandring längs Cinque Terre

Sammanfattning

Jag är väldigt glad att jag tog möjligheten att åka på utbyte. Det var verkligen en lärdom för livet och en personlig utveckling dessutom. Både att lära sig bo på en helt ny plats i ett helt nytt land där ingenting är som det brukar, men också att bo med andra personer som man inte är van vid. Man lär sig mycket om sig själv och hur man fungerar, vilket jag tror kan vara lärorikt även i andra situationer senare i livet och som psykolog. Jag är väldigt tacksam att jag fick möjligheten att åka iväg på utbyte, och rekommenderar det till alla som vill. Det finns stora möjligheter genom studentorganisationer anpassa vistelsen till precis som du vill ha den, genom att delta på olika evenemang och resor som passar dig bäst. En sådan här chans får man oftast bara en gång i livet, och jag tycker definitivt att man bör ta den om man har möjlighet till det. Jag tycker också att man ska göra allt i sin makt att verkligen få ut det man vill av sin utbytestid. Ta alla möjligheter att träffa nya människor, res under dina lediga helger och hitta på saker som du inte annars skulle göra i Sverige. Det är något jag tror du inte kommer att ångra.

Utsikt från en restaurang på Capri