Reserapport - KI-student
Lärosäte: La Trobe University
Utbildningsprogram: Tandhygienist
Utbytesprogram: INK
Termin: Vårtermin 16/17
Namn: Olivia Yang
E-postadress: siv200812@hotmail.com

Innan avresa

Som en tandhygieniststudent har jag alltid intresse av tandvård i omvärlden: Hur fungerar ett tandvårdssystem och vad kan en tandhygienist göra i ett annat land? Jag hade tur att få chans att åka till Australien, La Trobe University i Bendigo i fem veckor för utbytesstudier, studielivet där gav mig ett nytt inblick av tandvård. Här kommer lite av mina erfarenheter som jag vill delar med er.

 

Det är viktig att ha en tydlig tidsplanering innan avresa. Innan man åka till Australien behöver man tid att:

·         Få antagningsbesked från Australien.

·         Samla alla dokument för att ansök om visum.

·         Få en hälsoundersökning om Australiens ambassaden kräver det.

·         Vaccinera sig.

·         Göra ett hygientest och ett brandövningstest.

·         Ansök ett polisintyg, ett vaccinationsintyg

·         Boka flygbiljetter när man har fått visum.

·         Skaffa studentboende.

 

Jag hade sökt turistvisum för att åka till Australien, men innan ansökning är alltid bra att ta reda på vilket typ visum ska man ansöka. Det finns information i Ambassadens hemsida, om man är fortfarande osäker kan man maila studiehandledare i La Trobe. Jag har ett kinesiskt pass så jag måste posta mina dokument till Australiens ambassaden i Berlin för att söka visum, dock hade jag fått en hälsoundersökning i Sibyllekliniken för att ambassaden kräver det. Jag fick visum tre veckor efter jag postade mina dokument och hälsoundersökningsresultat.

 

La Trobe hade skickat mig en lisa med alla krävande vaccination tillsammans med antagningsbesked. KI erbjuda studenter en del vacciner och de vaccinerna som KI inte erbjuda behöver man betala själv.

 

Man måste ha ett polisintyg, man får inte ha praktik i kliniken om man inte ha polisintyg. Jag fick mitt intyg två veckor efter jag skickat in min ansökan.

Ankomst och registrering