Reserapport - utresande lärare
Lärosäte: Turun Yliopisto (University of Turku/Åbo)
Utbildningsprogram: Forskarutbildning
Utbytesprogram: Erasmus
Termin: Vårtermin 11/12
Antal dagar: 2
Namn: Sarah Katarina Holst
E-postadress: sarah.holst@ki.se

Boende

Jag fick hjälp att ordna ett bra och billigt boende i centrum av Åbo, nära Universitet. Jag blev mycket väl omhändertagen av Rafeal Frias och av Professor Mika Schenin.

Språk och kultur

Vi undervisade och samtalade på engelska, utan kulturella problem. Jag blev varse att en del finländare kan svenska medan jag knappt  förstod något alls av finska trots att vi är grannländer.

Fritid

Jag blev väl omhändertagen och runtvisad i Åbo.

Övrigt

Jag kan varmt rekommendera ett utbyte!

Annan verksamhet

Jag deltog i diskussion med professor Mika Schenin och hans kollegor. Jag fick också möjlighet att interagera med andra lärare på kursen. vi diskuterade även framtida samarbeten.

Förberedelser

Efter att jag haft en uppskattad föreläsning på LAS-kursen blev jag tillfrågad av veterinär Rafael Frias om jag kunde tänka mig att föreläsa på försöksdjurskursen på Turku Universitet-vilket jag gärna gjorde.

Reflektioner

Jag tycker att det var mycket positivt att få göra det här utbytet, och att få samtala med andra kollegor. Som agronom och veterinär har man ett annat perspektiv på försöksdjuren och då vi sällan är många på samma arbetsplats är det väldigt berikande att träffa diskutera från samma perspektiv men med lite olika erfarenhet. Vi vill alla utföra så bra och optimala försök som möjligt på djur som är friska och har möjlighet att utföra sina naturliga beteenden.

Undervisning

Jag gav en övergripade presentation om vår forskning och om impulsivitetsmodeller för djur. Jag deltog även med min föreläsning om beteendemodeller samt som praktisk handledning på försöksdjurskursen.

Undervisningstimmar

Föreläsningar (3h) och praktisk handledning (2h) var 5 timmar.