Reserapport - inresande studenter
Lärosäte: Yrkeshögskolan Novia
Utbildningsprogram: Sjuksköterska
Utbytesprogram: NordPlus
Termin: Hösttermin 10/11

Ankomst och registrering

Första dagen jag var i Stockholm skulle jag också träffa hälsovårdaren och där fick man ett mycket gott bemötande. Man hade även tidigare fått goda instruktioner om hur man skulle ta sig dit. På introduktionsdagen fick vi mycket information och fick gå runt på Institutet och se oss omkring, mycket stor och fin skola som finns i Huddinge.
CBD Melbourne

Boende

Det blev ett missförstånd mellan mig och Karolinska Institutet och jag fick ingen bostad via UAC. Ordnade själv bostad och sökte på internet och i tidningar efter en annons om uthyrning av rum/lägenhet. Hyrade tillslut med en annan utbyteselev ett rum i en lägenhet. Både jag och min rumskamrat har trivts bra i rummet samt med vår hyresvärdinna. Ett rum i en 2 rumslägenhet blev att kosta 3000 kr/mån delat på två personer.
Min familj som jag delade lägenhet med och Garrys föräldrar

Fritid och sociala aktivteter

Var endast 6 veckor i Stockholm och träffade inga andra utbytesstudenter då jag gjorde en praktisk kurs på Karolinska Universitets Sjukhuset i Huddinge.
Jag vid Squeaky Beach i Wilsons Prom

Innan avresa

Jag valde att åka på utbytesstudier p.g.a att jag ville se ett annat land, arbeta på ett större sjukhus, få tala det svenska språket samt att få prova på att bo i en storstad. Det var Yrkeshögskolan Novia som ordnade kontakt med Karolinska Institutet och jag behövde endast fylla i några blanketter och tyckte att jag fick mycket hjälp av lärare på min skola samt handledare på Karolinska Institutet.

Kurser under utbytet

SSKMED01 : Somatisk omvårdnad, medicin - verksamhetsförlagd utbildning 2
Mycket nöjd med min praktik på K86-88 på Karolinska Universitets Sjukhuset i Huddinge. Min handledare från KI är jag nöjd med, hon verkade engagerad och intresserad.

Sammanfattning

Är mycket nöjd med min utbytestd på KI och tänker rekommendera detta till övriga studenter hemma i min skola. Jag har fått ett jätte gott bemötande både från personal på KI och Huddinge sjukhus.
Jag vid stora barriärrevet, ca 6 meter under vattnet.

Språk och kultur

Har svenska som modersmål, dock många som var överraskade på avdelning då jag kunde så bra svenska :)

Studier allmänt

Jag deltog inte i någon teoretisk kurs utan gjorde bara en praktisk kurs på Karolinska Universitets Sjukhuset i Huddinge. Tyckte det ändå gick bra att samtala med handledaren som kom ut till avdelningen där jag var på praktik. Det skiljer sig inte mycket mellan Sverige och Finland gällande skolsystemet som jag kommit i kontakt med.
Monash University, busloop.