Reserapport - utresande lärare
Lärosäte: Universidad del Pais Vasco
Utbildningsprogram: Folkhälsovetenskap
Utbytesprogram: Erasmus
Termin: Vårtermin 09/10
Antal dagar: 8

Boende

Vi bodde på ett hotell som låg ca 10 minuters gång väg från Universitetet. Bra standard på hotellet fast lite dyrt.

Super trevliga värdar på universitetet. De möte oss och hade arrangerat allt på det bästa möjliga sätt. Det fanns kaffe, vatten, frukt och kaka både fm och em för studenterna och lärarna. De hade ordnat med ett datarum med internet för studenterna så de kunde skriva sina ansökningar elektroniskt och söka information via nätet .

Språk och kultur

Engelska är språket som kursen ges på, jag tycker inte det är något problem då vi har all vår undervisning på KI på engelska.

Jag har bara positiva erfarenheter från norra Spanien, Baskien.

En sak vi missade var att vi bara hade satt av en timme för lunch och i Spanien är det siesta kl13 i minst två timmar så det var svårt att hitta öppna lunch ställen. Sedan är de inte så bra på vegetarisk mat i Spanien.

Fritid

Baskiska Vitoria-Gasteiz i Spanien är utnämd till Europas milljöhuvudstad 2012. Det märktes för det är en mycket grön stad med många parker och möjlighet att låna cykel gratis på flera ställen.

Värd Universitetet ordnade en statsvandring i de gamla kvarteren för studenter och lärare. Jag kände mig helt säker när jag gick i staden på kvällarna.

Övrigt

Det är fantastiskt att vi har möjlighet att åka ut på lärarutbyte med andra universitet. Jag rekommenderar varmt andra att prova på det.

Annan verksamhet

Del tog inte i någon annan verksamhet.

Förberedelser

 

Vi förberedde oss för uppgiften att handleda studenter i hur man skriver en EU ansökan genom att läsa "Call for proposals 2010, Projects, Guide for application". Handledarna hade förberedande möten där vi diskuterade hur vi skulle gå till väga för att inte ge för olika instruktioner till grupperna. Vi höll kursen i Spanien så inga vaccinationer eller visum behövdes.

Reflektioner

Det är positivt att komma ut och se andra lärande miljöer. Vi undervisar på olika sätt i olika delar av Europa. Det är positivt att knyta nya kontakter med både lärare och studenter.

Undervisning

Kursen är en fristående kurs.

Undervisningstimmar

Den intensiva delen av kursen var 6 dagar av den tiden så var jag tillgänglig som handledare 4 dagar från kl 9-19 och en dag för presentationer kl 9-14 och utvärdering 1 timme.